dijous, 28 de maig del 2009
Jclic
1-Per crear activitats amb el Jclic s'ha de descarregar l'aplicació del Jclic a la pàgina següent: http://clic.xtec.cat/es/jclic/index.htm
2-Després obrirem el Jclic author per crear l'activitat.
3-Anirem a l'apartat de "fitxer", "nou projecte" i posarem el nom del projecte.
4-Després a l'apartat de "mediateca" és on guardarem tots els arxius que utilitzarem per crear la nostra activitat.
5-A la pestaña "d'activitat" afegirem una nova activitat al projecte i només anirem a la part "d'ajuda" depenent l'activitat que farem posarem si volem mostrar la solució o un missatge.
6-Seguirem els passos de l'activitat que ens ofereix el Jclic.
7-Quan ja estigui acabat el desarem com a projecte i ja haurem creat la nostra activitat.
8- Per visionar la nostra activitat ja no farà falta obrir-ho amb el Jclic author sinó que podrem anar directament al programa Jclic.
dijous, 21 de maig del 2009
Resum: El vídeo, només per entretenir?
El vídeo en l’ensenyament diferenciem entre vídeo didàctic i utilització didàctica del vídeo. Per vídeo didàctic entenem com aquell que ha estat dissenyat i produït per transmetre uns continguts, habilitats o activitats i que propicia l’aprenentatge en els alumnes. Al contrari, amb la seva utilització didàctica ens referim a una visió més amplia de les diverses formes de utilització que pot ocupar en l’ensenyança.
Formes d’educació del vídeo en el món de l’educació: transmissor d’informació, instrument motivador, instrument de coneixement per part dels estudiants., instrument d’avaluació , per a la formació i el perfeccionaments del professorat en estratègies didàctiques i metodològiques., per a la formació i el perfeccionament del professorat en continguts de la seva àrea curricular, eina d’investigació psicodidàctica, per a la investigació de processos desenvolupats en el laboratori, com instruments de comunicació i alfabetització icònica dels estudiants/com a medi d’expressió dels estudiants i com a instruments per a l’anàlisi dels medis.
L’Edu3.cat és una pàgina web creada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que recull materials audiovisuals educatius produïts per Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i el Departament d’Educació.
El portal consta de més de 2100 audiovisuals catalogats amb un increment periòdic de 100 mensuals tots educatius i d'àrees diverses: ciències naturals, ciències socials, educació artística, etc. Només cal instal·lar-se el connector de RealPlayer per poder gaudir del servei. Mitjançant un cercador l’usuari pot accedir al tipus de material que li interessi gràcies a l’opció Cerca avançada, l’aplicació permet filtrar els resultats segons nivells educatius o segons àmbits de coneixements . Pel que fa al nivell d’usuaris és molt ampli ja que a la web i pot entrar qualsevol persona interessada en l’àmbit educatiu. Tot i així hi ha un area especifica pels professors, ja que aquests vídeos poden ser un gran suport per als docents per complementar o ampliar coneixements.
Youtube va ser creat per Chad Hurley i Steve Chen , l’any 2005. Aquests amics volien compartir uns vídeos que van gravar en una festa, però al adonar-se que trigaven molt en descarregar-se van crear un pàgina on solament clicant a un enllaç podies veure el vídeo ràpidament.
Youtube va començar a ser conegut per tot el món quan la gent posava enllaços d’aquesta pàgina al seu Myspace.
Actualment és una de les pàgines més visitades al món, ja que cada dia es veuen més de cent milions de vídeos.
La paraula Youtube prové de: Tub de raig catòdics.
Com pujar vídeos a youtube?
1. Registrar-se amb un comte g-mail o yotube.
2. Seleccionar el vídeo que volem compartir.
3. Pujar el vídeo en format AVI o MPEG donant a pujar i es puja automàticament.
Com es fa per recollir els nostres vídeos preferits?
Per recollir els nostres vídeos preferits hem de seleccionar el vídeo desitjat i després clicar a favorits i automàticament aquest vídeo es guarda en el teu apartat de vídeos favorits. D'aquesta manera podràs veure el teu vídeo favorit d'una manera ràpida.
Per poder accedir al teu llistat de vídeos preferits, primer de tot has d'haver crear-te un compte en youtube.
Un cop ja el tens creat ja pots crear el teu llistat de vídeos. Per poder veure el llistat de vídeos preferits només has d'iniciar sessió en youtube i accedir al teu compte.
Què són els Canals?
Els canals són enllaços on es pengen vídeos, en un canal solament pot penjar vídeos una persona, la creadora d'aquell canal. La utilitat dels canals és molt útil, serveixen per reunir vídeos de la mateixa temàtica o que estan relacionats.
Per altra banda, aquests canals últimament estan sent usats per universitats per penjar conferències, noticies, entrevistes,etc.
Per cercar vídeos podem anar al “Youtube” i buscar diferents conceptes senzills, els quals podrien ser temàtica en una aula d’infants. Com per exemple: l’hivern, el cos, els números, els colors, el món... També es poden cercar altres vídeos per series de dibuixos infantils com Caillou o el Mickey Mouse. Dels resultat d’aquesta recerca també hem trobat vídeos que ens conduint a altres que també estaven relacionats i que alguns cops eren força interessants per ser utilitzats en un entorn escolar.
Aquestes han estat les nostres estratègies per cerca els vídeos, però hi poden haver moltes més, ja que a Internet podem trobar molts vídeos que estan penjats a diferents webs. Però, com “youtube” és la principal web de vídeos que s’utilitza i és coneix més actualment, hem realitzat la recerca en aquesta.
Els nostres criteris han estat:
· Escollir vídeos en els quals hi aparegués un concepte senzill i ben explicat.
· El llenguatge sigues adequat pels nens.
· Els vídeos es vegin amb una qualitat mínima.
· Presentació no gaire llargues, a poder ser.
· Dinàmics, entretinguts i divertits.
Encara que hi hauria moltes altres possibilitats de triar vídeos, aquests criteris són els que nosaltres creiem que tindríem davant de l’elecció de vídeos per l’entorn escolar.
També, podem trobar vídeos educatius dins les pàgines webs de les pròpies escoles com el CEIP Sant Bernat Calvó, el CEIP Barcelona o el CEIP Galileo Galilei, però normalment penjen vídeos de les diferents festes que es celebren als centres.
Per emprar els vídeos a classe i treure el màxim profit és poden utilitzar diverses metodologies:
1. Vídeo com a introducció d’un tema: el faríem servir per introduir un tema que volem tractar a classe.
2. Vídeo com a aprofundiment d’un tema: el faríem servir per aprofundir un tema que ha estat tractat anteriorment a classe amb els nens.
3. Vídeo com a recordatori d’un tema: l’utilitzaríem per recordar algun aspecte tractat anteriorment i que ens interessa que recordin.
També els podrem emprar per explicar un conte, per formar el professorat o per mostrar projectes innovadors.
dimarts, 31 de març del 2009
Video
Aquest és el vídeo educatiu de noves tecnologies aplicades a l’educació que he fet amb la Estefania i la Carol.
El tema que tracta és la seguretat vial.
Esperem que os agradi!!!
dissabte, 21 de març del 2009
Descarregar videos de Youtube
El passat 17 de març vam aprendre a descarregar-nos vídeos del Youtube per poder-los editar. Em de seguir els passos següents:
1. Instal·lar una extensió del navegador que permeti descarregar el vídeo. Si utilitzem Firefox, podrem instal·lar l'extensió downloadhelper.
2. Anem a Youtube i busquem el vídeo que ens vulguem descarregar.
3. Per descarregar el video a l’ordinador i canviar el format seguirem els següents passo:
a)eines/dowloadhelper/preferences/conversion/conversion enabled
b
b)eines/dowloadhelper/convert videos
4. Escollirem el format wmv per poder editar el video amb el movie maker.
Ara ja podem editar el vídeo com nosaltres vulguem.
diumenge, 15 de març del 2009
Fer un índex automàticament amb el Word 2007
El dijous 12 vam aprendre a fer un índex automàticament amb el Word. Els passos a seguir són:
1.Seleccionar els títols amb el format títol 1 a tots els apartats que volem que surtin a l’índex. I títol 2 si són subapartats.
2.Posarem una pàgina en blanc al començament del document per a posar l’índex allà. Posarem el cursor al començament de la pàgina que anirà a sota de l´index i anirem a Insertar-Saltos de página.
3. Posarem el cursor a la pàgina on volem posar l’índex i anirem a Referencias-Tabla de contenido- Insertar tabla de contenido i desactivarem l’opció usar hipervínculo en lugar de números de pagina.
4. Per actualitzar l’índex hem de clicar sobre de l’índex amb el boto dret anirem a Actualizar campos- Actualizar toda la tabla.
Aprendre a fer un índex de manera automàtica ens serà molt útil a l’hora de guanyar temps en la confecció dels nostres treballs.
diumenge, 8 de març del 2009
Audacity
La setmana passada durant les sessions de l’assignatura de noves tecnologies vam treballar el so i la seva edició a partir del programa Audacity.
L’exercici consistia en:
1. Gravar una frase amb unes companyes, cadascuna gravava una part.
2.Ajuntar les veus per a que la frase tingues sentit.
3.Posar les veus de les tres companyes al mateix nivell canviant els decibels. ( efecto i amplificar).
4.Retallar la part de l’audició que sobra.
5. Posar una cançó de fons a la frase que hem gravat de manera que no tapi la nostra veu baixant progressivament el so de la canço (a la casella dels dos triangles que es miren).
6. Guardar com a wap (archivo i importar com a wap).
M’ha anat bé conèixer aquest programa perquè m’agrada editar música i trobo que l´Audacity és força senzill d’utilitzar.
divendres, 6 de març del 2009
Digitalització
El passat 27 de febrer vam estar treballant a classe la digitalització amb el programa GIMP.
El procés de digitalització consisteix a convertir la informació en seqüències numèriques que poden ser tractades per un ordinador. És a dir, quan fem una fotografia amb una càmera digital, la informació, es converteix en un arxiu que queda registrat a la targeta de memòria. Aquest arxiu l’entenem com un codi binari de "0" i "1" que representa la imatge de tal manera que es pugui reproduir de nou en una pantalla.
A classe vam tractar el tractament d’imatges digitals amb el programa GIMP. L’activitat consistia en:
1) Fer-se una fotografia amb una càmera digital.
2) Copiar l'arxiu de la targeta de la càmera a l'ordinador.
3) Obrir l'arxiu de la fotografia amb el GIMP.
4) Comprovar la mida de la fotografia.
5) Retallar la imatge (caja de herramientas seleccionem herramienta de selección de rectángulos). Per quedar-nos només amb el tros retallat (anem a imagen, i recortar la selección).
6) Reduir el nombre de píxels d'alçada i amplada. (imagen i escalar la imagen a 175x220).
7) Finalment, desarem l’arxiu retocat en format jpg (archivo i guardar como).
El resulta és la foto adjuntada en aquesta entrada.
dijous, 5 de març del 2009
Presentació
Sóc l´Estel·la López, tinc 18 anys i visc al Prat de Llobregat.